Pagina's

zaterdag 25 juni 2016

Rupsje Nooit genoeg

Onze voorbije week draaide volledig rond het verhaal van  'rupsje nooit genoeg'. Het verhaal van het kleine hongerige rupsje die nooit genoeg had en maar bleef eten tot hij een grote dikke rups was geworden die na een tijdje mocht veranderen in een prachtige vlinder. De kleuters genoten van het prachtige verhaal.
Daarom gingen ze ook meteen aan de slag om mooie rupsjes te vormen. We maakten brooddeeg in de klas en kleurden ook zelf het brooddeeg in de kleuren van rupsje nooit genoeg. Toen het brooddeeg voldoende gekneed en gekleurd was konden we beginnen met het maken van onze rupsjes. Het kopje rood en het lijfje groen. Wat een mooie resultaten!!!














In de klas leerden we ook tellen met rupsje nooit genoeg. We gooiden met de dobbelsteen en daarna lieten we het rupsje evenveel balletjes (appels) eten als we stippen zagen. De kleuters deden dit voortreffelijk.
We deden nog tal van andere activiteiten zoals:
- rangschikken van eitje tot rups en tot vlinder.
- de vleugels van de vlinder toveren in verschillende kleuren via een drukactiviteit.
- ...
Maar toen we vrijdagmiddag in de klas kwamen waren al onze gemaakte rupsjes verdwenen. Oeps, misschien veranderen ze wel in mooie vlinders en vliegen ze op maandag wel rond in onze klas? Nu zijn we wel benieuwd hoor,....
Spannend!
Klik je op de vlinder voor de foto's van de voorbije week!

Deze week hadden we ook 3 kleuters die een verhaal uit de verteltas mochten vertellen. Ze deden het voortreffelijk. We begonnen de week met Elodie. Zij vertelde het verhaal Spetterspat! Bravo Elodie, goed gedaan hoor.


Ook Lasse vertelde zijn verhaaltje heel mooi! Super gedaan Lasse! Hij vertelde een verhaal over de eend van Jules!

Dan was Nolann aan de beurt. Ook hij kon het verhaal heel mooi vertellen. We genoten ervan Nolann!

Dan mochten we vrijdag de week afsluiten met een jarige. Kayleigh is vandaag 4 jaar. Hiep hiep hoera, Kayleigh! Geniet maar van jouw dag. Dank u voor de lekkere potjes met pudding! We hebben gesmuld!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten