Pagina's

maandag 30 mei 2016

Vlekken en strepen

Na het schoolfeest mochten we op maandag nog even nagenieten! We mochten de streepjestent schilderen waar onze kleuters schitterden op het podium.


Ook konden we nog even genieten van een heuse kinderdisco in onze klas. Ambiance verzekerd!


Clara was ook jarig geweest en dat mochten we vieren in de klas. Supertrots deelde ze haar lekkere cakejes uit. Dank u wel Clara, ze waren superlekker. Hiep hiep hoera voor Clara!

Ian was aan de beurt om zijn verhaal uit de verteltas te vertellen. Goed gedaan hoor Ian, de kleuters genoten van je verhaal.
De voorbije week gingen we dus op zoek naar allerlei vlekken en strepen en kwamen tot de conclusie dat je bij de dieren en hun vacht heel veel strepen en vlekken kan zien vb.een zebra, een tijger, koeien, ....
Ook wij maken soms vlekjes, ...! Op de vloer, op een mooie tekening en ... op onze kleren. En dan moet onze mama die wassen! Dat wilden we ook eens uittesten maar dan op een speciale manier.
Op een aantal kledingstukken(uit papier en onder plastiek) mochten we eerst vlekjes maken, daarna konden we de vlekjes wegwassen met scheerschuim.


Pret en vuile handjes verzekerd! In de scheerschuim konden we eerst wat tekeningen maken.
Nadien konden we met de spons alles terug proper vegen en weg waren de vlekken. Al zou ik deze methode thuis om onze kleren te wassen niet te vlug toepassen!!
Foto's van de voorbije week vinden jullie hier.

(Bij de foto's zie je ook kledingstukken die na het schoolfeest in de klas bleven liggen. Herken je een kledingstuk?Je kan ze steeds in de klas komen ophalen.)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten